Rode kruisjes, de start.

Welkom lieve lezers,

De allereerste post op een nieuwe blog is altijd een beetje eng. Wordt dit gelezen, komt er reactie, krijgt mijn blog wel volgers, … Het zijn vragen waar elke blogger soms wel eens van wakker ligt. Gelukkig weet ik sinds gisteren dat er blijkbaar toch een brede interesse leeft om te lezen over menstruatie.

Menstruatie? Ja, dat klopt. Zoals jullie waarschijnlijk al wel weten zal deze blog volledig gewijd zijn aan de rode waterval die vrouwen elke maand ongeveer een weekje op bezoek krijgen. Meer specifiek zal het gaan over bescherming tijdens dit maandelijks bezoekje. Want dat bloed moet natuurlijk opgevangen worden.

Uit de 120 antwoorden op de enquête die ik verspreidde voor het opstarten van deze blog blijkt dat 91.5% van de vrouwen die dit invulden de conventionele methodes gebruikt (inlegkruisjes, maandverband, tampons). Ook blijkt dat 20.3% overweegt om over te schakelen naar een alternatieve methode, maar dat men nog niet volledig overtuigd is.

En dat laatste, dat brengt ons hier. Bij het begin van Rode kruisjes; eerste hulp bij menstruatievragen. Door middel van wekelijkse blogposts wil ik jullie langzaamaan wegwijs maken in de wereld van menstruele cups, herbruikbare maandverbanden en alle mogelijke andere opties. Informatie, tips, voor- en nadelen, eigen ervaringen, … Uiteindelijk zal het hier allemaal aan bod komen.

Dus nogmaals, wees welkom. Neem reeds een kijkje bij ‘over’ , volg gerust mijn blog (onderaan links in het menu) zodat je niets mist en tot binnenkort; bij de eerste échte post op Rode kruisjes.

Kusjes,

Lau.

2 gedachtes over “Rode kruisjes, de start.

  1. Een onderwerp waar wij vrouwen iedere maand mee te maken hebben, dus why not? Ben benieuwd naar de artikelen die hier nog komen gaan.

    Like

Plaats een reactie